Regenboogsalade met walnootdressing

4 personen
bevat 35.00gr fruit en 320.00gr groenten per persoon

  • 1 winterwortel
  • 1 sinaasappel
  • komkommer
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels (walnoot)olie
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • mespunt suiker
  • handje walnoten
  • 2 gare rode bieten
  • 200 gram gesneden rodekool
  • ca. 1 eetlepel citroensap

1. Was de rozijnen.
2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
3. Meng de rozijnen en 2 eetlepels sinaasappelsap door de rode kool. Laat dit een half uurtje staan om de kool wat zachter te maken.
4. Wrijf de helft van de walnoten fijn en hak de rest grof.
5. Maak van de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap, wat suiker en peper een dressing.
6. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
7. Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
8. Maak de paprika, wortel en tomaatjes schoon.
9. Snijd de paprika in blokjes en rasp de wortel grof.
10. Schik naast elkaar op een schaal in de kleuren van de regenboog de rode kool, de bietjes, de komkommer, de paprika, de wortel en de kerstomaatjes.
11. Druppel de walnootdressing er over en strooi de rest van de walnoten er over.

Menusuggestie: Lekker met een gegrild karbonaadje en gebakken krielaardappeltjes.