Pompoen paarse spruitjes salade met pompoenpitten en geitenkaas

2 personen
bevat 0.00gr fruit en 350.00gr groenten per persoon

  • 500 gr pompoen
  • 200 gr paarse spruitjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 50 gr zachte geitenkaas 50+
  • 25 gr pompoenpitten
  • 1 el olijfolie
  • 2 el hazelnootolie
  • 1 el balsamico azijn
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl honing
  • peper

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Schaaf de spruitjes dun of doe dit met de keukenmachine. Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een bakblik en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Rooster ze 20 minuten in de oven. Leg de spruitjes samen met de sesamzaadjes op een apart bakblik en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Schuif dit bakblik halverwege de baktijd van de pompoen ook in de oven.

Meng ondertussen de ingrediënten van de dressing. Haal de pompoen en de paarse spruitjes uit de oven en meng ze goed door elkaar. Verdeel het groentemengsel over de borden en strooi de pompoenpitten en de geitenkaas over de salade. Serveer met de dressing.