Spaghetti met asperges, courgette en ham

4 personen
bevat 0.00gr fruit en 265.00gr groenten per persoon

  • 650 g witte asperges
  • 1 courgette
  • 4 eetlepels geraspte Grana Padano 32+ kaas
  • 160 ml kookroom light
  • 20 g vloeibare margarine
  • peper
  • 400 gr volkoren spaghetti
  • 200 gr ham

1. Schil de asperges en snijd ca. 3 cm van de onderkant af. Snijd elke asperge in drieën en houd de kopjes apart.
2. Kook de aspergestukjes in een pan met ruim water in 4-6 minuten net gaar. Voeg de kopjes na ca. 1 minuut toe en kook ze mee.
3.. Snijd intussen ham in reepjes, was de courgette en snijd deze in blokjes.

4. Giet de asperges af laat ze goed uitlekken.
5. Kook in een pan met ruim water de penne beetgaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6. Verwarm intussen in een ruime pan de margarine. Bak de stukjes courgette in de pan al omscheppend ca. 4 minuten. Voeg de hamreepjes toe en bak deze zachtjes ca. 1 minuut mee. Schep de asperges er voorzichtig door en warm het ca. 1 minuut mee. Roer de kookroom erdoor en laat de saus in ca. 30 seconden goed doorwarmen. Breng op smaak met vers gemalen peper.
7. Giet de spaghetti af. Laat goed uitlekken en schep de spaghetti door de saus.
8. Strooi er de kaas over en serveer direct. Eet smakelijk!