Koolraapstamppot met rauwe andijvie

2 personen
bevat 0.00gr fruit en 365.00gr groenten per persoon

  • 350 g in blokjes gesneden koolraap
  • 200 g gesneden andijvie
  • ca. 75 g champignons
  • 1 kleine ui
  • peper
  • nootmuskaat
  • ca. 1/2 dl halfvolle melk
  • 10 g vloeibare margarine
  • 600 g aardappelen
  • 150 g kipfilet

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
2. Kook de aardappelen samen met de koolraapblokjes in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar.
3. Pel en snipper de ui.
4. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Snijd de champignons in plakjes.
5. Snijd de kip in blokjes en bak ze rondom bruin in margarine in een koekenpan. 
6. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de kip mee.
7. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het kipmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat. Geniet ervan! 

Dieet variatietip: Bij lactose-intolerantie kun je melk vervangen door sojamelk of lactosevrije melk. Als je plantaardig eet (drinkt) kun je ook kiezen voor sojamelk.