Knolselderij met tomatensaus

2 personen
bevat 0.00gr fruit en 230.00gr groenten per persoon

  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • 1/2 kleine prei
  • 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 dl gepureerde tomaten
  • 1/2 - 1 kleine knolselderij

1. Snijd de knolselderij in plakken en schil deze. Snijd de plakken in kleine blokjes. Kook de knolselderij in weinig water in 10-15 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes. Was de prei en maak de groente schoon. Snijd de prei in dunne ringen.
3. Pel en snipper de ui.
4. Verhit de olie in een pan en bak de ui samen met de uitgeperste knoflook zachtjes. Voeg de paprika, prei en Italiaanse kruiden toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Doe de gepureerde tomaten erbij en warm de saus goed door.
5. Giet de knolselderij af en doe deze in een schaal. Schenk de tomatensaus erover. Smakelijk eten!