Eenpansgerecht van witte kool, gehakt en aardappel

2 personen
bevat 0.00gr fruit en 175.00gr groenten per persoon

  • 300 g gesneden witte kool
  • 1/2 ui
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 200 g mager runder gehakt pittig aangemaakt (bv. met ui vers gemalen peper en/of fijngesneden rode of groene peper)
  • ca. 560 g vastkokende aardappel in blokjes

1. Pel en snipper de ui fijn.
2. Doe het gehakt in een ruime (ondiepe) magnetronbestendige schaal. Zet deze (afgedekt) in de magnetron. Houd ca. 2 minuten op 750 Watt aan.
3. Voeg de ui, kool en aardappelen toe met 1 dl bouillon en schep goed om. Zet de schaal (afgedekt) terug in de magnetron. Houd 4-6 minuten op ca. 750 Watt aan tot de aardappelen gaar zijn en de kool beetgaar is. Giet overtollig kookvocht af. Eet smakelijk!