Boerenomelet met champignons

2 personen
bevat 0.00gr fruit en 225.00gr groenten per persoon

  • 100 g gemengde sla
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eieren
  • peper
  • enkele takjes fijngeknipte peterselie
  • 75 g gekookte hamlap in reepjes
  • ca. 250 g verse champignons
  • 4 eetlepels halfvolle melk

1. Verdeel de sla over 2 borden.
2. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd in plakjes.
3. Pel de ui en snijd fijn.
4. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui enkele minuten samen met de champignons.
5. Klop in een kom de eieren los met de melk en vers gemalen peper. Roer de ham erdoor.
6. Giet de eieren over de champignons in de koekenpan.
7. Laat de omelet op een laag vuur gaar en droog worden. Laat de omelet op een bord glijden en snijd hem doormidden.
8. Strooi de peterselie over de omeletten. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met volkorenbrood.